Foredrag om 'Kayle - En dansker bliver til'. En roman af Birgit Holm-Petersen

Foredrag arrangeret i samarbejde med Kalundborg bibliotek

Torsdag d. 19. oktober 2017 kl. 19.30

Sted: Kalundborg bibliotek, Klostertorvet 2, 4400 Kalundborg 

Pris kr. 50,- . Køb din billet her

 

Et spændende foredrag om bogen. Dens handling foregår i Skamstrup, Kalundborg og Holbæk i 1700 tallet.

Det er en beretning om en indvandrerfamilie, nemlig forfatterens jødiske 4 x tipoldeforældre og deres børn, der ankom til Danmark i 1752.

De havnede i Skamstrup på Sjælland, en lille landsby midt ude i ingenting, selvom det på den tid var jøder forbudt ved lov, at opholde sig udenfor København.

Her blev familien døbt den 23. juli 1755, af en præst med et stort hjerte, og en glødende skrivetrang. Romanen skildrer, gennem familiens liv set fra hustruens synspunkt, også livet på landet og i købstæderne Kalundborg og Holbæk, i midten af 1700 tallet.

Kayle Wulf kæmpede, som indvandrerkvinde, med isolation og løsrivelse fra den kultur hun kendte. Vilkår som også er gældende den dag i dag. Kvinden er familiens kerne, og dermed bærer af historien.

Romanen er baseret på virkelige personer og hændelser.

"Matroserne langede rejsekisten op på kajen. Der var ingen mand til at tage imod.

Kvinden satte børnene på kisten, og fra sin rejsetaske, fremdrog hun en klædebylt, med lidt tørt brød og en smule ost, som hun fordelte iblandt dem. De fik også en slurk øl hver fra en flaske.

Så satte hun sig med børnene for at vente – kvinden, der det år fyldte 42, som hverken talte eller forstod dansk, aldrig havde været i en storby, og som ingen anelse havde om, hvad det var hun var havnet i."

Bogen udkom i midten af juli 2017. Den kan bestilles på www.birgitsbiks.dk/kontakt.html 

Book et foredrag hos forfatteren på tlf. 51 84 70 90

Læserne skriver:

 "God og velskrevet roman, som ud fra veldokumenterede kilder belyser en indvandrerfamilies vej til integration, i det daværende 1700 tals Danmark. Kayle var en stærk kvinde, der under vanskelige forhold formåede at holde sammen på sin familie.

 En bog der absolut kan anbefales."

"Glæd dig til at læse den! Velskrevet og medrivende fortalt - 'gennem-researched'.

Forfatteren tager læseren ved hånden og hjertet og fører én igennem et livsforløb i 1700-tallet.”

"Kayle's historie er dybt fascinerende og kan varmt anbefales til alle. Det må have været et KÆMPE arbejde at efterforske familien."

"Bogen beskriver Kayle og hendes familie med varme, og Birgit sætte fakta og fiktion sammen, så man næsten føler, at man selv er til stede."

Se indslag på TV Øst d. 13. oktober 2017 Her: